Impact Corona-uitbraak op ondernemingen

Van winkelier, transportbedrijf, ict-adviseur, bouwvakker tot zzp’erin de marketing; bijna iedere ondernemer of onderneming wordt momenteel geraakt door de uitbraak van het COVID-19 -virus.

Om snel inzicht te kunnen krijgen in welke impact deze crisistijd heeft op een onderneming, is het maken van een financiële prognose van de komende cashflow (een liquiditeitsprognose) belangrijk.

Voor je bedrijfsvoering is het essentieel om eenvoudig en snel helder inzicht te krijgen in het effect van mogelijke liquiditeitsscenario’s. Denk hierbij aan later betalende klanten, het later betalen van leveranciers, uitstel van bankaflossingen en uitstel van aflossing aan andere financiers, bijstorten aandeelhouders, uitstel van belastingen etc.

Cashflow scan

Coastr biedt een tool aan om snel en eenvoudig een cashflowscan te maken. Deze tool is bruikbaar voor bijna elke onderneming. Zo staat Coastr ondernemers bij in deze crisisperiode.

De cashflowscan is een online tool waar je een aantal relevante, ondernemingseigen gegevens invult. Stuur het ingevulde formulier in en je ontvangt terugkoppeling over hoe lang jouw onderneming op deze manier door kan zonder in de problemen te komen.

Inzicht in je financiele situatie

De cashflowscan geeft snel en eenvoudig inzicht in de financiële situatie van je onderneming. Op basis van deze scan kunnen ondernemers snel zien of de onderneming in geldnood komt. Bepaal op basis hiervan van welke overheidsmaatregelen je als ondernemer gebruik kan maken.

Deze cashflowscan is een instrument om MKB’ers in deze periode te helpen en is een initiatief van Coastr bv.

Bedrijfsadviseurs die met advies en hulp kunnen bijstaan:

Neem contact met ons op

Wil je meer informatie over onze diensten of heb je eventuele opmerkingen of tips? Dan kun je contact met ons opnemen door ons contactformulier in te vullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Je kunt uiteraard ook contact met ons opnemen als je zelf interessante links hebt met initiatieven voor ondernemers in deze periode van onzekerheid.

Neem contact met ons op

7 + 5 =