Clubkompas voor clubs en verenigingen

Iedere persoon, organisatie ondervindt impact van het corona-virus. De (sport) clubs- en verenigingen hebben dit probleem ook. Mensen mogen niet komen sporten, de kantines zijn leeg. Bedrijven die normaal financieel de verenigingen ondersteunden zitten zelf ook in de corona crisis.
Met deze tool kan iedere club en vereniging snel en eenvoudig inzicht krijgen in de financiële positie van de vereniging. Op basis hiervan kunnen er bewuste keuzes worden gemaakt en zou je er voor kunnen kiezen om gebruik te maken van overheids of gemeentelijke regelingen.
Deze online tool genereert de cashflow, runway en begroting op basis van de input voor de verenigingen en clubs.

Cashflow scan

De Clubkompas scan geeft snel en eenvoudig inzicht in de financiële situatie van jouw sportclub/vereniging. Op basis van deze scan kan het bestuur van de club snel zien of dat ze in geldnood komt. Zo kan men bepalen van welke overheidsmaatregelen er gebruik gemaakt kan worden.

Deze clubkompas scan is een instrument om sportclubs en verenigingen in deze corona periode te helpen. Het is een initiatief van Coastr BV en is mede-mogelijk gemaakt door Brainport Development.

Snel en eenvoudig inzicht in je financiele situatie

De Clubkompas scan geeft snel en eenvoudig inzicht in je financiële situatie van de sportclub/vereniging. Op basis van deze scan kan het bestuur van de club snel zien of dat ze in geldnood komt. Zo kan men bepalen van welke overheidsmaatregelen er gebruik gemaakt kan worden. Deze clubkompas scan is een instrument om sportclubs en verenigingen in deze corona periode te helpen. Het is een initiatief van Coastr BV en is mede-mogelijk gemaakt door Brainport Development.

“Ik ga deze tool zeker gebruiken om een begroting te maken voor onze nieuwe fusie vereniging. Zo kan ik op een leuke en vernieuwende manier de leden meenemen in het verhaal. De tool is ook nog eens duurzaam, doordat niet financiële personen hier ook eenvoudig mee aan de slag kunnen.”

Pieter van den Eertwegh

Opdrachtleider, WVDB Adviseurs Accountants

Maak gratis gebruik van het clubkompas

Maak een account aan

Hoe werkt het clubkompas?

Bekijk hieronder de mogelijkheden van onze clubkompas. Hoe werkt het en wat kan ik verwachten als ik een account heb aangemaakt?

De Clubkompas scan geeft snel en eenvoudig inzicht in
de financiële situatie van de sportclub/vereniging.

Maak een gratis Clubkompas-account

De Clubkompas scan geeft snel en eenvoudig inzicht in je financiële situatie van de sportclub/vereniging. Op basis van deze scan kan het bestuur van de club snel zien of dat ze in geldnood komt. Zo kan men bepalen van welke overheidsmaatregelen er gebruik gemaakt kan worden.

Maak een gratis Clubkompas-account aan en ga direct aan de slag met onze software.

 

Start met het beantwoorden van wat basisvragen

In een paar basisstapjes zorgen we onze tool alle informatie heeft om een correcte structuur op te bouwen die past bij jouw club of vereniging.

Wat is de beginstatus van je financiele situatie? Welke inkomsten en uitgaven zijn relevant voor je organisatie? Allemaal zaken die je inzichtelijk wilt hebben om een beeld te krijgen van de gezondheid van je club.

Invoeren financiële data

Om een realistisch beeld te krijgen van je financiële situatie ga je alle essentiële onderdelen voorzien van je financiële data. Zet je daadwerkelijke inkomsten uit tegen je directe en indirecte kosten en analyseer op welke wijze je bedrijfsvoering kunt sturen om gezond te blijven in de komende periode. Hoe correcter en uitgebreider je alle onderdelen benoemt en invoert, des te realistischer het uiteindelijke overzicht zal worden.

Clubkompas is een intuïtieve tool die ervaren en minder ervaren penningmeesters eenvoudig kunnen gebruiken voor het opstellen van een begroting, prognose of een scenario voor de komende periode”.

Willem Baas

Financieel consultant bij Fagro, Penningmeester van volleybal vereniging NUVOC

Snel en eenvoudig inzicht krijgen in de financiële positie van de vereniging met clubkompas

Rabobank Coöperatief Fonds

TeamNL partner Rabobank wil in deze bijzondere en hectische tijd hulp bieden aan Rabobank klanten via het Rabobank Coöperatief Fonds voor verenigingen, stichtingen en maatschappelijke initiatieven. Een vereniging die in continuïteitsproblemen dreigt te komen, bijvoorbeeld door het wegvallen van een belangrijk event of activiteit (uitgezonderd zijn zaken als contributie-inkomsten of reguliere horeca-omzet) kan een aanvraag doen.

Kijk hier voor meer informatie, voorwaarden en het aanvraagformulier.

Neem contact met ons op

Wil je meer informatie over onze diensten of heb je eventuele opmerkingen of tips? Dan kun je contact met ons opnemen door ons contactformulier in te vullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Je kunt uiteraard ook contact met ons opnemen als je zelf interessante links hebt met initiatieven voor ondernemers in deze periode van onzekerheid.

Neem contact met ons op

1 + 1 =