Corona prognose

Van winkelier, transportbedrijf, ict-adviseur, bouwvakker tot zzp-er in de marketing, bijna iedere ondernemer en onderneming wordt momenteel geraakt door de uitbraak van COVID-19 oftewel Corona. Van daar dat de overheid na overleg met branche organisaties (zoals ONL en stichting MKB financiering) , de regionale ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s, zoals het LIOF, OOSTNL en de BOM) en banken (Rabobank, Qredits, ING Bank en ABN AMRO) tot verschillende regelingen zijn gekomen om ondernemers te ondersteunen.

Om snel inzicht te hebben welke impact deze Corona periode op een onderneming heeft is het belangrijk om een financiële prognose te maken van de komende cashflow en liquiditeit. Om te zien welke impact de periode tot 1 juni en daarna op een organisatie heeft of zal hebben.

Voorkom liquiditeitsproblemen

Stichting MKB Financiering en ONL voor Ondernemers hebben samen een checklist voor zzp’er en mkb ondernemers gemaakt met 12 tips om liquiditeitsproblemen te beperken en enkele concrete tips om op korte termijn aan extra financiering en liquiditeit te komen.

De belangrijkste tip die men op nummer één heeft gezet is:
Zorg voor een aangepaste en actuele cashflow forecasting. Het natuurlijk lastig om in te schatten wat er gaat gebeuren. Desondanks is het belangrijk om een zo realistich mogelijk inschatting te maken van cashflow voor de komende 12 maanden. Zodat je op mogelijke knelpunten kunt inspelen.

Alle 12 de tips lezen? Dat kan op deze pagina.

Niet iedereen is even handig in het maken van een financiële, cashflow of liquiditeitsprognose. Door deze crisis hebben bedrijfsadviseurs, banken en accountants het ook extra druk. Als ondernemer of bedrijf kun je zelf ook alvast wat voor werk doen.

Maak gebruik van de Corona cashflow analyse tool. Maak online eenvoudig een prognose van je financiële situatie. En voorkom een lock-down van je eigen onderneming. Voorkom geldnood. Je kunt deze tool ook zien als de geldnoodscan.

Neem contact met ons op

Wil je meer informatie over onze diensten of heb je eventuele opmerkingen of tips? Dan kun je contact met ons opnemen door ons contactformulier in te vullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Je kunt uiteraard ook contact met ons opnemen als je zelf interessante links hebt met initiatieven voor ondernemers in deze periode van onzekerheid.

Neem contact met ons op

11 + 4 =