september 22, 2021

Ondernemersbegroting

Afgelopen dinsdag kwam de minister van Financiën Wobke Hoekstra weer met het bekende koffertje. De derde dinsdag van het jaar staat het nieuws altijd in het teken van de Rijksbegroting. De dinsdag waarop jaarlijks de miljoenennota van Nederland wordt gepresenteerd. Onze overheid maakt elk jaar op deze manier een businessplan voor de BV Nederland. Ondernemers zouden ook ieder jaar een begroting of businessplan voor het op volgende jaar moeten opstellen, herijken of vernieuwen.

Coastr vindt dan ook dat ondernemers en bedrijven jaarlijks op de 3de donderdag van het jaar hun plannen en begroting of businessplan voor het opvolgende jaar moeten presenteren aan hun medewerkers en stakeholders. Vandaar dat Coastr de 3de donderdag van het jaar al enkele jaren geleden geclaimd heeft als dag waarop ondernemers moeten starten met het maken van hun businessplan voor het komende jaar oftewel hun ondernemersbegroting (www.ondernemersbegroting.nl).
“Hiermee willen we bewustzijn creëren bij ondernemers” vertelt Thijs Dorssers directeur van Coastr. Het gaat erom dat de ondernemers bewust bezig zijn met hun onderneming en sturen op feiten.

Coastr helpt ondernemers doelgericht te ondernemen, met als resultaat succesvolle ondernemingen. Middels de online SaaS tool van Coastr kunnen ondernemers werken aan hun businessplan en de daarbij behorende financiële prognoses en plannen.  Deze SaaS tool kan door ondernemers zelfstandig gebruikt worden of onder begeleiding van bedrijfsadviseurs.