september 19, 2019

Rijksbegroting VS Ondernemersbegroting

Afgelopen dinsdag, 17 september, was het de derde dinsdag van het jaar. De dinsdag waarop jaarlijks de rijksbegroting/miljoenennota van Nederland wordt gepresenteerd. Onze overheid maakt elk jaar op deze manier een soort businessplan. Ondernemers zouden ook ieder jaar een begroting of businessplan voor het jaar erop moeten opstellen, herijken of vernieuwen.

Coastr vindt dan ook dat ondernemers en bedrijven jaarlijks op de 3de donderdag van het jaar hun plannen en begroting of businessplan voor het komende jaar moeten presenteren aan hun medewerkers en stakeholders. Coastr claimt de 3de donderdag van het jaar als dag waarop ondernemers moeten starten met het maken van hun businessplan voor het komende jaar oftewel hun ondernemersbegroting (www.ondernemersbegroting.nl).
“Hiermee willen we bewustzijn creëren bij ondernemers” vertelt Thijs Dorssers van Coastr. Het gaat erom dat de ondernemers bewust bezig zijn met hun onderneming en sturen op feiten.

Coastr

is een online tool voor businessplanning, geschikt voor iedere ondernemer van startups tot scale-ups of gevestigde ondernemingen. De software helpt bedrijven om doelgerichte plannen en duidelijke financiële prognoses te maken. Om zo meer sturing te kunnen geven aan hun onderneming.

Coastr is momenteel in BETA aan het testen met een selecte groep ondernemers, startups en bedrijfsadviseurs. Over een tijdje zal deze tool voor alle ondernemers gratis online beschikbaar komen. Houd de website in de gaten of schrijf in op de nieuwsbrief.