Kennisbank

Wat is een Liquiditeitsbegroting?

Een liquiditeitsprognose (ook wel ‘cashflow prognose’) is een overzicht van de verwachte inkomsten en van je bedrijf over een bepaalde periode. Het gaat dus om toekomstige te ontvangsten en betalingen van je bedrijf. Deze gegevens bepaal je aan de hand van je plan dat je wilt gaan uitvoeren. Ze kunnen ook uit de administratie komen waarna je ze aan laat sluiten op je nieuwe jaarplan. Je wilt een goed beeld vormen van de financiële toekomst van je bedrijf. De prognose, samen met je verwachte begin- en eindbalans en je winst- en verliesrekening, geven jou dit inzicht.

Hoe werkt het?

Coastr is een online tool voor businessplanning en financiële prognoses, geschikt voor iedere ondernemer van startups tot scale-ups of gevestigde ondernemingen.

Heb je hulp nodig bij het maken van een goed businessplan voor het aanvragen van financiering? Wil je inzicht krijgen in de gezondheid van je onderneming? Onze software helpt bedrijven om doelgerichte plannen en duidelijke financiële prognoses te maken. Op deze wijze krijgt de ondernemer meer sturing te bij het ondernemen.

 

Ga aan de slag met Coastr

Maak nu een gratis businessplan en financiele prognose en ervaar hoe eenvoudig het is met behulp van Coastr!

Maak een account aan